This is a Clilstore unit. You can link all words to dictionaries.

3D Animation Class

3D Første gang jeg egentligt har arbejdet med 3D, det er her på Digital Medie, grundforløbet.

Og ja, det har voldt store problemer siden hen faktisk – må jeg nok erkende. Jeg har arbejdet med 3D i halvandet år efterhånden. Men i starten, det første halve år, der var det på amatørplan i min fritid. Nu er jeg så begyndt at tage uddannelse.

Fascinationen. Det er jo en helt ny verden, kan man sige, ikke? Alle de billeder man har i hovedet. De er jo meget lette at få ud her.

Øh, på en fed måde, altså. Der er jo mange værktøjer man kan....., plus man kan lave sin egen film. Der er så mange værktøjer.

Så, man kan lave effekter. Der er simpelthen så mange ting, som er så spændende ved det.

Men det er nok mest det at lave film, som jeg synes er sjovt.

Det der fascinerer mig ved 3D må helt klart være at der ingen grænser er og at midler ikke er en begrænsning i modsætning til hvis du laver almindelige film.

Faget Før jeg begyndte på det her forløb, så kendte jeg i hvert fald ikke ret meget til computere egentlig – heller ikke 3D, animation overhovedet eller modellering for den sags skyld.

Så bare det med filhåndtering, hvad de forskellige udtryk og sådan noget altså....jeg vil ikke sige at det har været særligt vanskeligt, men det har været noget jeg lige skulle vænne mig til.

Og så kommer der alt det her oven i som man så skal lære oven i også, som så gør at det jo er en helt ny verden.

Her har vi sådan en tank her, som i første omgang bliver præsenteret sådan her, hvor det så bare er sat til at rotere, for at præsentere tanken. Så øhm, skal der skiftes kamera. Her, så skiftes der til kamera to, som så går her, hvor vi ser missilet, der. Og så er skal der så skiftes til kamera 3, som så går ned...i selve tanken.

Ja, det er altså noget af et stort missil du bruger til.. ha, ha

Jeg er ved at lave en musikvideo for et band her i Odense...eller prøver på og se hvor godt jeg kan gøre det. Og lige nu der er jeg så ved at lave en, det er en af scenerne, hvor jeg skal have noget baggrund til at reflektere i noget glas. Og det er så det jeg roder med lige nu – faktisk.

Umiddelbart så kan jeg bedst lide at modellere. Det er jo så også fordi jeg er vant til det, det er noget jeg kan, eller det er forholdsvis let i det her, ikke. Øh, så derfor så er det jo nok mit favoritområde. Men jeg vil super gerne kunne animere i det, at få ting til at bevæge sig på en realistisk måde. Det har jeg ikke sådan lige fået lært endnu og det kunne være super godt at lære.

Altså, nu lige her med hensyn til den her uddannelse, digitalt medie, der er det jo sådan lige lidt svært at finde praktikpladser i hvert fald ....for at komme videre. Og jeg ved ikke med hensyn til at finde et arbejde. Altså, jeg kunne forestille mig måske at det er noget af det samme, ikke?

Men så er det jo sådan igen hvis man er kvalificeret, og man er god til det man laver, ikke, så...er der garanteret også et job til dig derude, ikke?

Altså der er jo mange forskellige fag og ..linjer man måske nok kunne hente en masse erfaringer fra. Det er ikke lige noget vi sådan umiddelbart har brugt her. Jeg tror også at det er fordi det er sådan rimeligt nyt, stadigvæk for os alle sammen. Så vi tør måske ikke helt lige komme ud over den grænse. Vi skal måske være mere trygge i det her miljø, før vi bevæger os lidt længere ud. Jeg ved det ikke.

Man får sådan nogle forholdsvis korte introduktioner til forskellige ting, og så kan man så selv sidde og nørkle lidt med det. Også at vi sidder så mange forskellige mennesker samlet synes jeg også er en enorm god ting, fordi man kan sådan lære noget af hinanden. Så kender du ikke noget til glas og så laver jeg noget glas for dig og Jesper kender lidt til, hvad ved jeg, radering eller et eller andet, så har jeg lært lidt derfra. Så lærer man sådan lidt af hinanden, så er det sådan mere uforpligtende og så det lidt lettere måske at lære. Og så, hvis det endeligt er et større problem, som der ikke lige er nogen der kan løse, så har vi også en vejleder eller en lærer til at hjælpe os. Så det er jo perfekt, faktisk. Hvis man har selvdisciplin, vel at mærke.

Fremtiden 3D i Danmark det er en meget lille verden. Der er ikke de store projekter og det er meget i reklamebranchen og lignende....grafik og lignende man bliver sat til at lave herhjemme, fordi der er ikke ressourcerne til det. Men hvis du tager til udlandet så er det noget mere. Der er nogle jobs at få. De hænger ikke på træerne,

Jamen altså, nu er der f. eksempel digitalt medie, ikke, som er alle tiders mulighed for egentligt at stifte bekendtskab med M..? og animation også – Blender. Men ellers så ved jeg at der er, det er så ganske vist en 2D-del, men de har også en 3D-del, oppe i Viborg. Og så er der vist, ja der må også være en bachelor i København. Jeg tror det er en 31⁄2 års uddannelse. Men det er sådan noget Trumax og sådan. Det tager 31⁄2 år. Og det er jo sådan en uddannelse man selv skal betale for og den bliver jo ret dyr, når man sådan er færdig med det, kan man sige. Så det er jo sådan lidt af et spring at skulle tage den, hvis det var.

Drømmene Jeg har en drøm om at jeg skulle lave reklamer. I første omgang i hvert fald og så...så skal jeg Filmen skal sælge sig selv jo. Det skal en reklame ikke. Den skal sælge et produkt. Så der skal du have forbrugeren til at tro at det her det er virkelig noget jeg kan bruge. Så du skal faktisk hen og påvirke dine seere i stedet for at fascinere dem.

Men med hensyn til animation så .. så må jeg da nok indrømme at så er det da noget med at lave tegnefilm. Og egentlig måske nok helst 2D-animation, selvom det måske er ved at være lidt på vej ud.....så er det da nok det jeg finder sjovest. Det kunne da være sjovt at sidde og tegne ovre fra Disney, f. eksempel.

Selvstændig? Muligheden for at blive selvstændig, det må primært være på reklamebrancheniveau, hvor du forholdsvist billigt kan starte jo. Hvorimod hvis du går ind og laver spillefilm og spil, skal bruge nogle flere ressourcer.

Altså, det kunne jo være, det kunne være superspændende, det synes jeg da. Men lidt som vi også måske lidt har snakket om, at så bliver det måske ikke så meget det 3D-mæssige og det animationsmæssige man kommer til at lægge vægt på, hvis man starter selvstændig. Det er måske mere egentligt det administrative bag sådan et firma, ikke. Så må man lade sine medarbejdere om det 3D og det ved jeg ikke om, ja det kunne da godt være at det kunne være spændende. Det er jo nok en drøm for alle et eller andet sted at kunne bestemme over sin egen tid og sine egne ressourcer. Så på den måde ja, men jeg tror det ikke.

Altså hvis man selv ejede sit firma, så vil det jo nok blive meget administrativt, at have sine egne medarbejdere og så skulle man have nogle til at lave det jo. Man kan ikke nå det hele, vel? Det ville jo nok være noget med at man skulle møde ret tidligt, at læse hjemme, selvfølgelig forberede sig hjemme på et møde måske og så møder man op der til mødet og så skulle man snakke og aftale priser og, ja hvem ved, så bagefter ville du skulle lave referat, og udføre det der blev aftalt på mødet. Så ville du nok hurtigt få en arbejdsdag på 10 til 12 timer.

Multiværkstedet På multiværkstedet der har vi jo fået lov til at arbejde med det vi har haft lyst til – mere eller mindre jo. Hvor vi bare skulle formulere vores opgaver og så skulle vi udføre dem. Så vi har fået lov til at arbejde med det, hvor vi følte vi stod.

Det er jo så en mulighed for at bruge tiden konstruktivt i mellem grundforløbet, det obligatoriske grundforløb og det uddannelsesrettede grundforløb. Og så er det jo alle tiders mulighed for at sidde og lege lidt med det. Sådan lidt uforpligtende alligevel.

Samarbejde Man kan jo godt sige at man arbejder lidt sammen, fordi man er jo rundt og spørge forskellige folk lidt hele tiden – om de ikke lige kan hjælpe lidt med det og sådan lidt og lige vise hvordan man gjorde det. Så man kan jo godt sige at man arbejder lidt sammen sådan lidt alligevel, på en eller anden måde.

Short url:   http://multidict.net/cs/1045