This is a Clilstore unit. You can link all words to dictionaries.

Vadovas kaip dirbti Clilstore sistemoje

Pirmieji žingsniai kaip kurti pratimus

Tai detalus vadovas mokantis, kaip internete sukurti pratimą, sudarytą iš video ir teksto, kuriame visi žodžiai yra susieti su įvairiais internetiniais žodynais. Demonstracinis pratimas yra tinklapyje adresu: http://multidict.net/cs/780.

1. iliustracija. Pratimas 780 po to kai spustelėjote žodį “array”.
1. iliustracija. Pratimas 780 po to kai spustelėjote žodį “array”.

Eikite į http://multidict.net/clilstore ir paspauskite mygtuką "Registruotis" (Register). Turite pasirinkti vartotojo vardą, slaptažodį, o taip pat įrašyti savo vardą, pavardę, ir el. pašto adresą.

Figure 2: iliustracija. Clilstore pradinis puslapis
Figure 2: iliustracija. Clilstore pradinis puslapis

 

3 iliustracija. Clilstore pagrindinis puslapis
3 iliustracija. Clilstore pagrindinis puslapis

Kai būsite prisijungęs, galėsite kurti naujus pratimus arba redaguoti esamus (taip pat galima ištrinti X savo sukurtus pratimus). Dabar jau galite paspausti mygtuką "Sukurti pratimą"(Create a unit).

4 iliustracija. Pratimo su vaizdo medžiaga ir tekstu kūrimas Clilstore puslapyje
4 iliustracija. Pratimo su vaizdo medžiaga ir tekstu kūrimas Clilstore puslapyje.

Puslapis "Sukurti pratimą"(Create a unit) turi keletą laukelių ir galimybių. Šiame apraše apžvelgiame juos iš viršaus į apačią:

 

5	iliustracija. Video iš  TED.COM paspaudus mygtukus “Įterpti“(Embed) ir „Rodyti stenogramą“  (Show transcript).
5 iliustracija. Video iš TED.COM paspaudus mygtukus “Įterpti“(Embed) ir „Rodyti stenogramą“ (Show transcript).

6 iliustracija: Nukopijuokite kodą paspaudę mygtuką  “Įterpti“(Embed)
6 iliustracija: Nukopijuokite kodą paspaudę mygtuką “Įterpti“(Embed)

* Atkreipkite dėmesį į žymėjimo langelį, esantį žalios spalvos instrukcijos viduryje, jei tai yra dainos tekstas, tada spustelėjimas čia užtikrins, kad eilutės būtų išdėstytos taip, kad strofos būtų rodomos teisingai.

7 iliustracija: Mygtuko su nuoroda į TOOLS tinklapį su visais žodžiais susietais su internetiniais žodynais sukūrimas
7 iliustracija: Mygtuko su nuoroda į TOOLS tinklapį su visais žodžiais susietais su internetiniais žodynais sukūrimas

 

Štai ir viskas: Jūsų pratimui buvo suteiktas numeris, pvz. 780. Tai reiškia, kad internetinis jūsų pratimo adresas yra http://multidict.net/cs/780 (tiesiog pakeisti 780 savo pratimo numeriu).

Tolimesni žingsniai

Po to, kai pratimas buvo sukurtas, galima jį redaguoti ir, pvz. įdėti nuorodas į kitus tinklalapius ar nemokamus pratimus, naudojant "Nuorodų mygtukus"(Link Buttons) ir įklijuojant į nuorodą.

8 iliustracija: Clilstore pratimo redagavimo puslapio pavyzdys
8 iliustracija: Clilstore pratimo redagavimo puslapio pavyzdys

Tačiau atkreipkite dėmesį, kad tekstas langelyje "Tekstas"(Text) yra suformatuotas kaip HTML. Kiekviena pastraipa prasideda su <p> ir baigiasi </p>. Jei norite redaguoti / keisti žodžius, tada tiesiog nešalinkite pvz. <p> . Jei norite įterpti naują pastraipą tekste nepamirškite, kad ji turi prasidėti su <p> ir baigtis </p>.

Jei norite įterpti nuotrauką iš Flickr.com tarp dviejų pastraipų, tada spustelėkite „Dalintis“ (Share) ir "Naudoti HTML / BBCode" ant Flickr nuotraukos, (tai yra būdas kurį "Flickr" siūlo savo kodui įterpti)

9 iliustracija: Kodo įterpimo iš Flickr pavyzdys.
9 iliustracija: Kodo įterpimo iš Flickr pavyzdys.

Nukopijuotas kodas (taip pat ir nuotrauka), dabar gali būti įterptas į laukelį "Tekstas" tol, kol jis patenka tarp dviejų pastraipos simbolių " </p> <p>”

Ta pati procedūra gali būti naudojama, įmontuojant dar vieną vaizdo įrašą arba garso failą tarp teksto dalių.

Jei nesate patenkintas savo tekstu ir norite perdaryti darbą, tada tikriausiai lengviausia pradėti nuo naujo pratimo, nebent, žinoma, jūs norite įdėti <p> ir </p> kodus prie kiekvienos dalies.

Svarbi informacija

Šis vadovas tinka Clilstore, koks jis yra 2012 rugsėjo mėn. Vadovas bus reguliariai atnaujinamas ir 2013 m. (arba anksčiau), papildytas demonstravimo vaizdo įrašais.

Jei Jūs susidursite su kokiomis nors klaidomis Clilstore ar jei turite pasiūlymų dėl patobulinimo, tada prašome rašykite šiuo adresu: Caoimhin O Donnaile caoimhin@smo.uhi.ac.uk

Naudingos nuorodos (useful links)

Tools outcomes

 

Šaltiniai

 

The TOOLS project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Short url:   http://multidict.net/cs/892